Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm. 0  



20 d'octubre de 2014

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Cuina. Has de cuinar i no saps què fer? Aquesta és la secció de les receptes de cuina. Des de les més fàcils a les més elaborades.
   Receptes de particulars i de restauradors de la comarca classificades per entrants, carns, peixos i postres. Tu tries!








La Clau

  La Clau





Recepta de la setmana - Fricandó de alcachofas


Ingredients

·12 alcachofas grandes
·el zumo de 1 limón
·2 cebollas medianas
·2 zanahorias medianas
·150 g de tomate triturado
·50 g de jamón a dados
·un poco de harina de trigo
·sal y aceite
·1 vaso grande de caldo
·1 rebanada de pan frito
·20 pistachos tostados
·1 cucharada de anís dulce

Elaboració

Pelar las alcachofas, sacando las hojas duras. Cuando quede el corazón cortar en cuatro trozos y si hay pelusa quitarla, introducirlas en un bol con agua y el zumo de limón.
En una cacerola sofreír la cebolla rallada, cuando empiece a tomar color incorporar las zanahorias cortadas en rodajas finas, remover bien y dejar cocer a fuego moderado unos 5 minutos; pasado este tiempo añadir el tomate, rectificar de sal y proseguir la cocción hasta que el tomate esté confitado.
Mientras, escurrir las alcachofas, secarlas un poco, pasarlas por harina, freírlas en una sartén con aceite caliente y reservar.
Cuando el sofrito esté en su punto, incorporar las alcachofas, el jamón y el caldo.
Hacer una picada con rebanada de pan, los pistachos y la cucharada de anís, cuando la picada esté bien fina, incorporar a la cazuela, rectificar de sal y dejar cocer todo junto a fuego suave unos 7 minutos. Servir caliente.


 
 
>> 0 Comentaris  
 

  Ets usuari nou?  Registra't
  Si ja estàs registrat has d'identificar-te per poder comentar.  Accés usuari
Fes la cerca per - Entrants - Carns - Peixos - Postres

   Recepta
 
Crema de rossinyols
 
Sípia amb pèsols i musclos
 
Amanida amb tonyina, formatge i pinya
 
Sopa de meló amb pernil
 
Crema de carbassa amb gambes
 
Púding de patates
 
Pit de gall dindi amb raïm i cava
 
Hamburgueses de patata xampinyó i porro
 
Calamars amb picadillo
 
Mongetes amb cloïsses
 
Truita de calçots amb romesco
 
Milfulls de verdures amb tonyina
 
Amanida tèbia d’escarola, bacó i magrana
 
Crema de rovellons amb trompetes
 
Amanida de kiwis i mango amb llagostins
 
Amanida de patates, salmó i favetes
 
Tomàquet fullat amb ceba confitada, del Xeflis
 
Empedrat
 
Farcellets de col amb botifarra i llagostins
 
Endívies gratinades
 
Arròs Xangai
 
Truita de ceba gratinada
 
Mongetes amb gambes
 
Quiche de porros amb formatge de cabra i ametlles
 
Arròs de peix
 
Pèsols a la crema
 
Pèsols ofegats
 
Carxofes i porros gratinats
 
Canelons de pasta d´arròs farcits de verduretes, gambes i xiitake
 
Bunyols de bolets
 
Macarrons amb bacallà
 
Alvocats amb llagostins
 
Amanida amb vinagreta fosca
 
Tallarines amb fruits de mar
 
Arròs caldós de llamàntol
 
Minestra de patata i poma
 
Xampinyons a la grega
 
Guisat de llenties amb rap
 
Pastís de patates i salsitxes gratinat
 
Carxofes al forn
 
Esqueixada de bacallà
 
Cols de Brussel·les amb pernil
 
Arròs amb pèsols
 
Assortiment d’hortalisses amb nata
 
Carbassons i xampinyons gratinats
 
Macarrons amb bacallà i maionesa
 
Fideus amb conill
 
Macarrons amb suc de rostit
 
Arròs de bacallà amb bolets
 
Emparedats d’albergínia
 
Cols de Brussel·les gratinades
 
Macarrons a la crema de salmó
 
Rotlles d’albergínia gratinats
 
Cigrons amb cues de gambes
 
Ous amb salsa al xerès
 
Pasta amb gambetes i salmó
 
Amanida de patates amb anxoves
 
Patates guisades
 
Faves i pèsols ofegats amb botifarra negra
 
Mozzarella arrebossada
 
Crema de pèsols del Maresme
 
Pèsols a la catalana del Xeflis
 
Hamburgueses de llenties
 
Arròs cremós de calçots i carxofes amb bacallà
 
Arròs de “Casa Bernat” de Mont (Vall d’Aran)
 
Carbassons gratinats
 
Fideus a la cassola amb botifarra negra
 
Crema de llagostins
 
Trinxat de bolets de temporada amb patata confitada
 
“Platillo” de bolets
 
Fondue de formatge en pa de pagès
 
Supremes de pollastre a l’aroma de llimona
 
Cigrons amb llagostins
 
Sopa casolana
 
Patates a la cassola amb costella de porc
 
Crestes d’espinacs i tonyina
 
Brou de closca
 
Patates sorpresa
 
Arròs de conill
 
Carbassons gratinats
 
Rotllo de truita
 
Macarrons amb ou dur gratinats
 
Carxofes farcides de carbassa i foie al forn
 
Coca de peres i foie amb melmelada de ceba
 
Guisat de carxofes
 
Arròs amb botifarra negra i trompetes de la mort
 
Espaguetis amb xampinyons
 
Pèsols ofegats amb ceba tendra
 
Salsa de calçots
 
Puré de patates amb musclos
 
Rovellons amb sofregit i cansalada
 
Pasta fresca amb ceps
 
Trinxat de fredolics
 
Llenties amb gírgoles
 
Pastís de cigrons
 
Crema de carbassa amb trompetes de la mort
 
Macarrons amb carbassó
 
Patatas asadas con crema de anchoas
 
Fricandó de alcachofas
 
Sopa fría de calabaza con piñones
 
Cargols picants
 
Acelgas con refrito de jamón
 
Lentejas estofadas con pulpitos
 
Estofat de faves i pèsols
 
Sopa casera con tropezones
 
Crema de pimientos
 
Judías blancas con setas variadas
 
Sopa de setas variadas
 
Guisantes con almejas
 
Ensalada de lentejas con vinagreta de rovellones
 
Aguacate con salmón ahumado
 
Huevos duros con salsa
 
Coliflor a la crema de mostaza
 
Crema de espárragos con marisco
 
Pastel de garbanzos
 
Truita de mongetes amb sorpresa a l'estil de les Annes
 
Porrusalda fría con langostinos
 
Habas fritas con pollo
 
Macarrones con almejas
 
Ensalada de patatas
 
Crema de espinacas
 
Sopa de pèssols, menta, papada de porc i fruita de la passió
 
Faves i pèsols a la catalana
 
Olla Aranesa
 
Guisantes estofados
 
Potaje de lentejas con verduras
 
Mousse de salmón
 
Pastel de champiñones y calabacín
 
Zanahorias y calabazas estofadas
 
Arroz con tortillas
 
Lentejas con gambas
 
Ensalada con salmón ahumado
 
Ensalada de endibias con atún
 
Crema de melón
 
Pasta con salsa de champiñones, espárragos verdes y gambas
 
Endivias al roquefort
 
Ensalada de lentejas con salsa de guacamole
 
Ensalada tíbia con champiñones y canónigos
 
Pèsols, faves i calamarsons
 
Puré de calabaza con morcilla
 
Arròs de llebre
 
Crema de coliflor
 
Corazones de alcachofa al horno
 
Ensalada de patatas, judías verdes, atún y anchoas
 
Arroz con calabaza
 
Patatas con salsa de setas
 
Pasta fresca con verduras
 
Arroz con cerveza
 
Canelones de setas y espárragos verdes
 
Berberechos en salsa
 
Risotto piemontese
 
Trinxat de la Cerdanya amb flors de carbassó farcides de botifarra negre
 
Lentejas a la antigua
 
Canelons de verdura amb mascarpone
 
Macarrones con salsa de calabaza
 
Ensalada de alcachofas marinadas con anchoas y queso feta
 
Sopa de tomillo
 
Fideos con almejas al cava
 
Caldo Gallego
 
Judías guisadas con fredolics
 
Saltat de rossinyols amb carxo
 
Ensalada de melón con langostinos a la naranja
 
Vichissoise de manzana
 
Arroz con moixernons y gambas
 
Canelones de acelgas con bacon
 
Sopa freda de síndria i cervesa negra amb pipes i pa d'espècies
 
Quiche de calabacín y queso
 
Garbanzos veraniegos
 
Versatilidad del Sofrito
 
Huevos duros con salsa de anchoas
 
Berenjenas rellenas de brandada
 
Guisat de verdures al comí
 
Espárragos trigueros con guisantes
 
“Suquet” de caballa con guisantes
 
Sopa de ajo castellana
 
Ensalada de arroz con habas verdes y calabaza
 
Ensalada de espinacas con champiñones
 
Arroz con setas
 
Berenjenas rellenas de atún
 
Lentejas con calamares
 
Espirales con cebolla y butifarra
 
Ensalada de lentejas con vinagreta de setas


Crema de rossinyols

· 1 kg de rossinyols
· 1 l de brou
· 2 cebes
· 2 porros 
· 50 g de mantega
· oli d’oliva
· sal
· pebre blanc
· porradell



Sípia amb pèsols i musclos
·2 sípies mitjanes
·1 ceba mitjana
·2 tomàquets madurs
·500 g de pèsols pelats
·1/2 kg de musclos
·500 ml de fumet
·50 g d’ametlles torrades
·1 carquinyoli
·julivert
·farina
·oli
·sal


Amanida amb tonyina, formatge i pinya
·fulles d’enciams variats
·germinats d’alfals
·1 llauna de tonyina
·formatge camembert
·2 patates petites senceres
·¼ de pinya natural a trossets
·½ alvocat
Salsa:
·3 cullerades soperes de maionesa
·1 cullerada sopera de quetxup
·oli i vinagre de Mòdena
·herbes seques (alfàbrega, estragó)


Sopa de meló amb pernil
·1 kg de meló
·150 g de pernil
·1 iogurt natural
·pebre negre mòlt
·sal
·fulles de menta fresques


Crema de carbassa amb gambes
·½ kg de carbassa pelada
·3 patates
·1 tomàquet madur
·1 ceba mitjana
·1 porro
·uns grans d’all
·8 espàrrecs verds
·250 g de gambes
·sal i pebre
·oli d’oliva
·aigua mineral


Púding de patates
·1 kg de patates
·200 g de pernil dolç
·3 ous
·130 g de mantega
·70 g de formatge ratllat
·farina
·nou moscada
·sal


Pit de gall dindi amb raïm i cava
·1 pit de gall dindi tallat a filets
·400 g de raïm
·100 g de pernil serrà
·½ litre de cava
·½ pastilla de brou
·1 got de nata líquida
·2 cullerades de mantega
·1 cullerada de Maizena
·farina
·oli d’oliva
·sal i pebre


Hamburgueses de patata xampinyó i porro
·½ kg de patates
·300 g de xampinyons
·2 porros tendres
·3 cullerades de mantega
·3 rovells d’ou
·½ got de nata líquida
·1 cullerada de julivert picat
·Oli d’oliva
·Sal i pebre


Calamars amb picadillo

·1 kg de calamars
·1 botifarra grossa crua
·2 ous durs
·1 ceba grossa
·3 tomàquets madurs
·2 grans d’all
·1 branca de julivert
·1 raig de vi blanc
·1 got de fumet
·oli i sal



Mongetes amb cloïsses
·1 kg de mongetes de ganxet (cuites)
·1 ceba grossa
·2 grans d’all
·3 cullerades de tomàquet fregit
·1 culleradeta de pebre vermell (dolç)
·2 claus
·1 copa de vi blanc
·½ kg de cloïsses
·oli d’oliva
·sal


Truita de calçots amb romesco
·5 ous
·8 calçots
·2 cullerades de salsa romesco


Milfulls de verdures amb tonyina
·2 albergínies grosses
·1 pebrot vermell escalivat
·4 carbassons
·4 llaunes petites de tonyina
·farina
·sal
·sucre
·oli d’oliva
·maionesa
·reducció de vinagre de Mòdena


(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal