Qui som  |  Contactar  |  Inici

    núm. 0  29 de juliol de 2014

  Registra't     Login     Entorn de gestió de l'usuari     Logout     Donar-se de baixa  
   

   Articles. Els nostres col·laboradors, escriuen setmana rere setmana.
La Clau

  La Clau


Creixement personal - Dossier del detectiu - Entrevista - La claueta - Parlem de… - Sèniors - Vindràs - Vostè escriu


«Volem igualar l’assistència de 12.000 persones de l’any passat»


La Fundació El Maresme organitza una nova edició de les DISSANTES, una activitat solidària que s’emmarca en la Festa Major de Mataró. Ens ho expliquen.

Què es plantegen amb la celebració de les DISSANTES?

Les DISSANTES s’ubiquen en un projecte global de la Fundació El Maresme, el projecte SANTI (www.ensanti.cat), que és conseqüència de la necessitat de donar a conèixer la realitat del sector quant a les retallades i la pèrdua de recursos que estan patint els darrers anys les entitats que donen servei i atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, i que condicionen directament els seus drets i les seves possibilitats de desenvolupament personal i d’integració social.
A més, aquest projecte també sorgeix de la necessitat de donar un impuls a la difusió de la Fundació El Maresme i de la tasca que duu a terme a Mataró i a la comarca del Maresme. Tot i ser una entitat amb 48 anys de recorregut, creiem que encara no es coneix prou, i vam considerar que era imprescindible projectar-nos a la societat mitjançant aquesta iniciativa.
El Projecte SANTI consisteix en un conjunt d’activitats que tenen com a objectiu apropar a la societat què fan i com viuen les persones amb discapacitat intel·lectual. Totes les actuacions que s’engloben en aquest projecte ho fan de la mà d’en Santi. Ell és la nova icona de la Fundació El Maresme: representa la il·lusió i les possibilitats que tenen les persones amb discapacitat intel·lectual per assolir la plena realització personal i la integració social, sempre que disposin dels suports necessaris. El màxim exponent del projecte és la celebració de les DISSANTES.


Com es desenvoluparan enguany?

En les DISSANTES d’enguany hi ha diverses novetats. La primera, i la més destacable, es deu a l’èxit de l’any passat: l’ajuntament de Mataró ens va demanar que les celebréssim el mateix cap de setmana de Les Santes, concretament el dia 26 de juliol (l’any passat va ser el cap de setmana previ). D’aquesta manera, l’ajuntament de Mataró demostra que confia plenament en el nostre poder de convocatòria i en l’èxit de la festa, alhora que fa una aposta definitiva per potenciar i consolidar les DISSANTES.
En segon lloc, les DISSANTES FAMILIARS se celebraran al matí, i no a la tarda com en l’edició anterior. Això ens ha permès introduir elements nous a la festa, com per exemple l’organització d’un vermut solidari després de la flashmob (12 h del migdia) amb uns preus molt populars.
Pel que fa a la flashmob, cal dir que el grup de música que aquest any s’ha encarregat de la versió de la cançó Jo sóc com tu és La Pegatina, que li ha donat un caràcter festiu, «rumbero», amb un ritme que convida al ball i que encomana un ànim positiu. Val la pena escoltar-la i veure’n el videoclip, i aprendre la coreografia per ballar-la el proper dia 26 de juliol. Podeu trobar tots els vídeos a
www.ensanti.cat, a youtube o a les xarxes socials.
Per acabar, al vespre, en el marc de les DISSANTES CONCERT cal destacar l’espectacular cartell d’actuacions d’aquest any, amb Strombers i Txarango al capdavant. Cal recordar que l’entrada és gratuïta.


Quina previsió d’assistència hi ha? Comporta molt d’esforç, articular-la?

En l’edició 2013 de les DISSANTES, es va fer un càlcul estimatiu d’una assistència de 12.000 persones, un xifra impensable abans de la celebració. Enguany, el nostre objectiu és igualar aquell èxit, fet que suposaria la consolidació de la festa i la creació definitiva d’un acte social, lúdic, festiu i solidari a Mataró els principals protagonistes del qual són les persones amb discapacitat intel·lectual.
Articular una assistència d’aquestes dimensions suposa tenir un volum molt important de voluntaris. L’any passat ens en van caldre 300, i aquest any hem fet una previsió de 400 voluntaris. També és imprescindible una organització molt acurada i estructurada. Pràcticament, des de finals del 2013 ja s’està treballant en l’organització de les DISSANTES 2014.


Què suposen les DISSANTES, en l’àmbit solidari, per a les persones discapacitades i les seves famílies?

Un ressò social molt important, que deriva en un efecte positiu vers aquestes persones. La il·lusió, l’emoció i participació, el fet de sentir-se part de la societat en organitzar una diada amb tant d’èxit popular, la satisfacció de fer les coses ben fetes... són alguns dels sentiments que hem copsat i viscut els darrers mesos, i que alimenten les forces per continuar treballant i esforçant-se malgrat les dificultats.

Quines altres accions duu a terme la Fundació El Maresme per donar suport a les persones amb discapacitació intel·lectual?

Som una entitat que ofereix atenció i serveis per a les persones amb discapacitat intel·lectual en els diferents cicles de la vida i en funció de les necessitats i les possibilitats de cadascú. Això vol dir que estem en continu moviment i que la dinamització dels seus recursos i serveis és constant, cosa que comporta una multitud de projectes que es vinculen als serveis residencials, d’atenció diürna, laborals, de l’escola o d’atenció infantil (escola i atenció precoç). Seria difícil anomenar-ne només alguns, per tant convidem tothom a conèixer la Fundació El Maresme entrant a la pàgina web: www.fundmaresme.cat.

 
imprimir   enviar   Montserrat Candini   02/07/2014
«El repte de Calella és seguir treballant per a un turisme de qualitat durant tot l’any, motor de l’economia del municipi»

JOSEP CIVIT: president del Gremi d’Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.   11/06/2014
«La qualitat de l’hostaleria al Maresme és molt bona»

Joan Rubio   14/05/2014
«En tres anys hem fet néixer un nou Speedgrass»

Damià Aguilar   08/05/2014
«En Marc Márquez és dels que quan fan una cosa, la fan per fer-la bé»

Oriol Bassa i Vila   09/04/2014
«La ciutadania està molt més sensibilitzada, però els que volen desfer el medi són més i actuen més ràpid i amb més recursos»

Josep Eduard Estivill   26/03/2014
«Un 30% dels nens tenen mals hàbits relacionats amb el son»

Josep Pons   12/02/2014
«El vel de la núvia és el marc d’expressió de la seva cara»

EBRI KNIGHT   29/01/2014
«No entenem la música sense un missatge. Per a nosaltres és un vehicle per parlar clar i directe»

Sebastià Bennasar   16/01/2014
«El gènere negre ha d’arribar a les escoles perquè és el que explica més bé la societat actual»

Anna Maria Villalonga. Especialista en novel·la negra catalana.   11/12/2013
“En l’actualitat, la narrativa negra, policíaca, el thriller... són indestriables de les sèries de televisió i del cinema”

Miquel Tapias   04/12/2013
“Amb la qualitat per bandera, volem convertir-nos en un referent en el món del vermut”

Antoni Verdaguer   27/11/2013
“Vull reflectir en les pantalles aquest moment únic i transcendental que es viu a Catalunya”

Raquel Picolo   20/11/2013
“No em puc imaginar cap escriptor que no sigui també un bon lector”

Lluís Llongueras   13/11/2013
“Sóc vocació pura”

Àlex Acero i Xerta   06/11/2013
“Maresme Marítim i el projecte del turisme pesquer són el tret de sortida d’un canvi d’actitud de tota la comarca i d’Arenys en particular”

Toni Albà   16/10/2013
“Sempre que escolto el monòleg de Hamlet em fa pensar en nosaltres els catalans”

José Aschl Sánchez   09/10/2013
“Quadis és un gran especialista en la venda i reparació d’automòbils”

Òlbia. Grup de consum alternatiu, ecològic, ètic, responsable i de proximitat (Vilassar de Mar).   18/09/2013
“Cal fer un consum conscient i crític, basat en criteris ètics i en productes obtinguts en sistemes socialment justos”

Joaquim Arenas i Sampera   04/09/2013
“L’ús de la llengua necessita créixer i ser vetllat amb continuïtat”

(c) Copyright 2009. La Clau del Maresme. Avís legal